Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@04:03:08 GMT

مازندران بر روی ۲ گسل اصلی زلزله

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۷۳۵۳

مازندران بر روی ۲ گسل اصلی زلزله

باشگاه خبرنگاران جوان ساری-نظری گفت: مازندران به دلیل وجود ۲ گسل مهم خزر و شمال البرز همیشه تحت تاثیر جنبش‌های زمین و وجود زمین لرزه در کل استان می‌باشد.

گسل خزر با طول بیش از ۶۰۰ کیلومتر کل مازندران را تحت پوشش قرار داده و همین امر مسئولین را بر آن داشت تا در راستای کاهش خسارات احتمالی ناشی از زلزله اقداماتی پیشگیرانه و علمی انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته نظری در راستای اتصال همه شهر‌های مازندران به شبکه شتابنگاری کشور، دو دستگاه شتابنگار دیگر در ایام الله مبارک دهه فجر در استان افتتاح شد تا مازندران با نصب ۲۳ دستگاه شتابنگار رتبه یک در تعداد نصب دستگاه در کل کشور را به خود اختصاص دهد.

از آنجایی که ایران بر روی کمربند لرزه خیز آلپ –هیمالیا قرار گرفته، همیشه بخش‌هایی از آن تحت تاثیر این پدیده طبیعی (زمین لرزه) قرار دارد.

به گفته نظریدر سالیان اخیر در ایران، پدیده زمین لرزه مورد توجه روزافزون قرار گرفته است و نمود عینی آن رشد کمی و کیفی شبکه‌های شتابنگاری و ارزه نگاری کشور می‌باشد.

یکی از این اقدام‌ها که توسط اداره کل راه وشهرسازی مازندران صورت پذیرفت نصب و راه اندازی ۲۳ دستگاه شتابنگار در استان می‌باشد.

به طور کلی شتابنگار‌ها دستگاهی است که شتاب حاصل از جنبش پوسته زمین را به ثبت می‌رساند و از اجزای اصلی سنسورها، دیجیتایزر، حافظه و باطری تشکیل شده است.

این دستگاه‌ها جهت نصب در نزدیکی مراکز زمین لرزه‌ها و گسل‌های فعال و همچنین در سازه‌های مهم بسیار مناسبند و اطلاعات حاصل از آن‌ها در هنگام رویداد زلزله که شتابنگاشت نامیده می‌شود در مهندسی زلزله اهمیت فراوان دارد.

از این داده‌ها برای تحلیل طبیعت جنبش نیرومند زمین (فاصله، عمق، شتاب، جابجایی، سازوکار گسل، بزرگی زلزله و.) استفاده می‌شود.
به گفته نظری تفاوت دستگاه‌های شتابنگار و لرزه نگار در این است که در هنگام وقوع زمین لرزه، اگر دستگاه لرزه نگار بر روی کانون زلزله واقع گردد، این دستگاه از کار می‌افتد در حالی که چنین اتفاقی برای دستگاه‌های شتابنگار روی نمی‌دهد و این دستگاه‌ها رکورد‌های زلزله را به ثبت می‌رسانند و از آن در طراحی ساختمان‌های مهم استفاده می‌گردد.

انتهای پیام/س 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زمین لرزه زلزله راه و شهرسازی مازندران زمین لرزه دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۷۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟

تین نیوز

دستگاه حفاری تونل  (به انگلیسی: Tunnel Boring Machine) یا  تی بی ام  (TBM) دستگاهی است که برای حفاری تونلها از آن استفاده می گردد. این دستگاه با استفاده از یک سطح مقطع مدور، قادر است در قشرهای خاکی و سنگی زمین حفاری کند. این نوع از ماشین آلات توانایی ایجاد حفره در هر نوع زمینی، از سنگ سخت گرفته تا ماسه را دارد.

قطر تونل هایی که این دستگاه ایجاد می کند در محدوده یک متر (با استفاده از میکرو-تی بی ام ها) تا نزدیکی ۱۶ متر (تی بی ام های امروزی) قرار دارند. برای کندن تونل هایی که کم تر از یک متر قطر دارند، به طور معمول، به جای استفاده از تی بی ام ها، از روش ساخت وساز بدون گودال یا حفاری افقی استفاده می کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ویکیپدیا، دستگاه های حفاری تونل، به عنوان جایگزینی برای روش های حفاری و انفجار صخره ها و کندن زمین با دست مورد استفاده قرار می گیرد. تی بی ام ها مزایایی همچون کاهش تعرض به زمین های مجاور و ایجاد دیوارهای نرم در تونل را دارند.

این دستگاه به صورت قابل توجهی هزینه استرکشی تونل را کاهش می دهد که خود این باعث شده برای استفاده در مناطق به شدت شهرنشین مناسب باشند. ایراد عمده این دستگاه قیمت بالای آن است.

تی بی ام ها برای استفاده در ساخت وسازها گران قیمت بوده و آن ها را به سختی می توان جابجا کرد. هرچند با وجود طویل بودن تونل های مدرن، هزینه استفاده از دستگاه های حفاری تونل، در مقابل روش های سنتی حفر و انفجار به مراتب پایین تر است. به همین دلیل تونل سازی با دستگاه های تی بی ام در یک پروژهٔ کوتاه تأثیر بیشتری دارد.

حجم ویدیو: 2.18M | مدت زمان ویدیو: 00:01:00 دانلود ویدیو آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر سیرچ کرمان را لرزاند
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران